Gymnastic fitness

Gymnastisk Styrketräning & Handstående

Att träna upp sin kroppskontroll, bygga en perfekt balanserad kropp och att lära sig stå på händer med likasinnade.

Gymnastisk Styrketräning (GST)

Grunden i all styrketräning är att kroppen anpassar sig efter det motstånd som du utsätter den för. I klassisk styrketräning innebär det att du över tid bygger muskler, blir starkare och kan lyfta tyngre och tyngre vikter.

Hos oss tränar vi efter samma princip. Med gymnastisk styrketräning (GST), går vi på en mer krävande kroppsviktsövning istället för att lägga på tyngre vikter. Detta betyder att vi blir starka i relation till vår egen kroppsvikt, och resulterar i en känsla av att vara lättare. Många av övningarna inom GST utmanar rörligheten, vilken förbättras genom att träna på detta sätt och bidrar ytterligare till en känsla av en lätt kropp.

Ett exempel på en övning är armhävningen: Om du i dagsläget behöver en låda att luta mot eller stå på knäna för att göra armhävningar, så kommer du, genom att träna med oss, med tiden kunna göra armhävningen på marken utan att behöva ha knäna i. Sen då? Jo, ger du det ytterligare tid och träning så hjälper vi dig att ta armhävningen vidare till nästa nivå, om det så är att kunna göra dips eller handstående-armhävningar. Låter det galet? Det är det. Galet roligt att bli stark utan att behöva lyfta skivstänger.

Vill du bli stark i förhållande till din kroppsvikt? Välkommen att läsa mer om våra medlemskap och boka en gratis prova på session.

Handstående

Många av våra medlemmar har kommit till oss för att få hjälp med sin dröm att balansera på händer. Tittar man på någon som bemästrar ett handstående får man lätt uppfattningen att hen bara står där, i perfekt balans och kopplar av. För det ser avslappnat ut. Men under ytan pågår en konstant kamp mellan att slå över åt ena eller andra hållet.

För att balansera på händer krävs tid, tålamod, ihärdighet och en plan. Vi har många års erfarenhet av att lära ut handstående, och har alla själva lärt oss i vuxen ålder att balansera på händer. Vi vet vilka vanliga fallgropar som finns, vilka skador som kan uppstå och varför de uppstår. Vi har byggt våra träningssessioner på ett sätt som skyndar långsamt, för den snabbaste vägen till ett handstående är den utan skador.

Hos oss kan du lära dig att sparka upp till ett handstående och balansera fritt på två händer. Du kan även bygga styrkan och rörligheten som krävs för att lära dig mer avancerade handstående-övningar såsom brytning till handstående (press handstand), handståendearmhävning och diverse former och rörelser med benen i ditt handstående.

Alla kan lära sig att balansera på händer. Välkommen att läsa mer om vårt handstående-medlemskap och boka en gratis handståendesession.

Träningsupplägg

Om du hänger dig åt processen och aktivt deltar på våra träningar kan vi garantera att du kommer bli starkare och rörligare, lära dig nya saker och samtidigt ha riktigt roligt. Alla våra träningssessioner är utformade på ett sätt som är utmanande, roligt och tar dig närmre dina gymnastiska mål. Våra coacher är aktiva under träningarna och lägger stort fokus på att hjälpa dig som deltagare att utföra övningarna på ett korrekt och säkert sätt.


Vi planerar träningen väldigt noggrant och alla träningssessioner hänger ihop, vecka för vecka, månad för månad. I grunden för dessa ligger komplexa rörelser, kalla dem slutmål, såsom det perfekt balanserade handståendet, L-sit, splits och andra gymnastiska element. Vi har brutit ner dessa slutmål till deras beståndsdelar och gjort en steg-för-steg plan för att bemästra dem. Utifrån denna plan är träningssessionerna utformade, och du kommer att märka att du sakta men men säkert kommer uppnå dina mål.


Vi erbjuder 3 olika typer av träningssessioner. Se schemat för information om tider och instruktör för sessionerna.

Gymnastisk styrketräning

Grunden i all styrketräning är att kroppen anpassar sig efter det motstånd som du utsätter den för. I vanlig styrketräning innebär det att du över tid blir starkare och kan sätta fler viktplattor på stången.
 är A och O och kommer att utgöra basen av din träning. För nybörjaren är grunder utmanande och för de lite mer erfarna utövarna är förfining av grunderna det som ständigt gäller för att fortsätta göra framsteg. Stort fokus ligger på korrekt utförande av övningarna.

Handstående

Passar dig som är van vid träning och är redo att börja sätta ihop grunderna till t.ex. ett handstående. Håll utkik på teman för teknikpassen. Här sätter vi ihop grunderna till tekniskt krävande övningar såsom handstående, muscle up och L-sit. Fokus här är att ha roligt med de grunder vi byggt.


Våra priser

Medlemskap

Hel termin

Träna för

1300:-

per månad
När du anmäler dig
till hela terminen

Hel termin

Anmäl dig till hela terminen för 1300 kr/mån.  

13 januari - 18 juni (Ej röda helgdagar)

Namn *
E-post *
Adress *
Postnummer *
Ort *
Meddelande
SKICKA ANMÄLAN

Månadsvis

Träna för

1500:-

per månad
utan bindningstid

Månadsvis

Anmäl dig månadsvis för 1500 kr/mån. 

Välj typ *
Välj startdatum *
Namn *
E-post *
Telefonnummer * *
Adress *
Postnummer *
Ort *
Välj betalningsmetod
Meddelande
SKICKA ANMÄLAN